👉 Guarantee of safe shipping and hassle-free returns 👈

Naše návštěva Holandských pěstitelů

Minulý týden jsme se vydali na nezapomenutelnou cestu do Holandska. Náš DMP tým měl jasný cíl: objevit nové a vzácné druhy rostlin pro naši novou prodejnu v Karlíně, kterou se chystáme otevřít v průběhu léta (brzy vám povíme více) a e-shop. A kde jinde hledat inspiraci než v zemi proslulé svými skleníky a pestrým výběrem rostlin?

 Naše cesta začala v Rotterdamu, moderním městě plném inovací. I když jsme strávili nějaký čas prozkoumáváním města, naše hlavní pozornost se soustředila na skleníky v okolí. Byli jsme všichni nadšení z toho, jaké poklady můžeme objevit. Každý skleník, který jsme navštívili, nám poskytl úžasné pohledy na širokou škálu rostlin, od základních kousků až po vzácné druhy, které jsme dosud neznali.

Alocasia Micholitziana Frydek variegata

Pilea peperomioides Sugar

Den po Dni

1. Den: Návštěva skleníku pěstitele

První den jsme se vydali do skleníku našeho hlavního pěstitele, odkud posíláme všechny objednávky z e-shopu. Bylo pro nás důležité přesvědčit se o čerstvosti rostlin a jejich precizním balení. Naše očekávání byla více než splněna – viděli jsme, s jakou péčí a profesionalitou se každá rostlina připravuje k odeslání. Už teď máme v hledáčku několik nových druhů rostlin a doplňků, které brzy přidáme na náš e-shop.

Monstera deliciosa Thai Constellation

2. Den: Návštěva zajímavých pěstitelů

Druhý den jsme se vydali k zajímavým pěstitelům, kteří pěstují vzácné druhy rostlin. Jeden z pěstitelů se specializoval na Aglaonemy, Tillandsie, Sukulenty a mnoho dalších. Bylo fascinující dozvědět se, že Tillandsie se snaží pěstovat v maximální vlhkosti 60 %, aby po příjezdu k vám domů nezažily šok a zvládly aklimatizaci. Tento přístup nám ukázal, jak důležitá je péče o detaily při pěstování rostlin.

Gymnocalycum variegata & Tillandsie

Další pěstitel se věnoval pouze raritním druhům. Mrzí nás, že vám nemůžeme ukázat vše, co jsme viděli. Tento pěstitel si své poklady střeží a na trh přijdou až v řádech let. Ale nebojte, hned jakmile budou dostupné, budeme mít v nabídce taky! Zde vám alespoň ukážeme pár kousků, které jsme si mohli vyfotit. Jedná se převážně o vzácné kousky Anthurií.

1. Anthurium Luxurians, 2. Anthurium Besseae aff., 3. Anthurium Regale
Anthurium Luxurians x variegata
  1. Den Amsterdam a botanická zahrada

Třetí den jsme strávili v botanických zahradách. Amsterdam nás uchvátil nejen svou flórou, ale také malebnými kanály a historickými budovami.


Díky této cestě jsme získali nejen nové produkty, ale také spoustu inspirace a nápadů, jak naše prodejna a eshop mohou vypadat v budoucnu. Vrátili se s novými nápady a energií. Těšíme se, až vám budeme moci představit všechny nové rostliny, které jsme objevili, a věříme, že vás budou fascinovat stejně jako nás. Už teď se těšíme na naši další společnou cestu do Holandska. Tyto návštěvy u pěstitelů nás nikdy neomrzí!



What are you looking for?

Your cart