👉 Garance bezpečného odeslání a reklamací bez debat 👈

6 věcí, na které myslet při nákupu první pokojovky

Pěstovat pokojové rostliny je krásný koníček, ale má to i svá úskalí. Vypsali jsme vám pár tipů, na co si dávat pozor při koupě první zeleně do vaší domácnosti.

  1. Místo

Vybrat vhodné místo pro rostlinu je někdy pěkný hlavolam. Pokojovku nedávejte na místo, kde často chodíte, mohli byste ji pokaždé nedopatřením mechanicky poškodit. Pokud jste si například zakoupili popínavou rostlinu, zvolte takové místo, kde bude mít prostor ke šplhání. Ideální jsou police nebo boky skříní.

  1. Světlo

Pro rostliny je hodně důležité světlo. Pokud si zakoupíte světlomilnou rostlinu, nebude logicky moc šťastná v tmavém koutě. Pokud rostlinku neznáte, zjistěte si, kolik světla potřebuje, aby se ji u vás líbilo a krásně rostla. 

  1. Čas

Součástí péče o pokojovky je samozřejmě zalévání. Pokud jste náruživý cestovatel, zvolte ty, které vydrží déle bez vody např. Aloe Vera nebo Tchýnin jazyk. Neznamená to ale, že dokáží přežít úplně bez vody.

Pokud byste si i přesto rádi zaplnili byt pokojovými rostlinami, domluvte se raději s kamarády, aby vám rostlinky zalili v době vaší nepřítomnosti.

  1. Náročnost rostliny

Pokud jste teprve na začátku své pěstitelské dráhy, nevolte hned na poprvé rostliny, které potřebují více péče. Zvolte si nenáročné, u kterých si osvojíte základní znalosti.

Mezi nenáročné se řadí například: Tchýnin jazyk, Zamioculcas, Šplhavnice.   

  

  1. Cena

Pro začátečníka je zbytečné kupovat si drahou rostlinu. Začněte nejdříve u jednodušších a levnějších variant. Nebo zkuste poprosit přátele o řízky, kde vás „zabití“ rostliny nestojí nic, naopak tím spíše získáte zkušenosti.

O tom, jak získávat levně pokojovky, jsme už psali zde.

  1. Jedovaté rostliny

Máte doma dítě nebo zvířatka? Většina zajímavých pokojovek, ať už tvarem nebo barvou, jsou jedovaté. Než si rostlinu pořídíte, je dobré zjistit, jak to s její toxicitou je. Popřípadě můžete rostlinku přemístit na místo, kam se dítě nebo mazlíček nedostane.

Rostliny, které nejsou jedovaté, například: Oxalis, Maranta, Calathea.

Nevíte, jakou rostlinu vybrat? Napište nám na info@dejmipokojovku.cz nebo na instagram a my vám rádi s výběrem té první pomůžeme.

Co hledáte?

Košík