👉 Garance bezpečného odeslání a reklamací bez debat 👈

6 tipů, jak získat pokojovku levněji

Milujeme styl urban jungle a doufáme, že vám prostřednictvím našich tipů a triku pomůžeme vytvořit si vlastní džungli u vás doma. Dali jsme hlavy dohromady a sepsali seznam těch nejlepších míst, kde najdete poklady i za málo peněz. Pokojovky všem!

1.Výměna rostlin

Slyšeli jste o výměně rostlin neboli o swapu? Pokud máte doma pokojovku, která se vám nelíbí, nebo pro ni nemáte vhodné podmínky, zkuste ji s někým vyměnit.  Dost možná narazíte na někoho, kdo má stejný problém, ale vaší rostlince by byl schopný dát ten správný domov. Nemáte žádnou rostlinu na výměnu? Zkuste se domluvit na výměně třeba za čokoládu nebo víno. Zkuste na facebooku skupiny zaměřené na výměnu rostliny. Třeba GREEN SWAP.

Náš Ficus elastika vyměněný za 2 malé monstery.

 

  1. Facebook Marketplace

Zkuste si jednou týdně projet Marketplace a do vyhledávání zadat vaši vytouženou rostlinu. Mnohdy se mi stalo, že jsem tu pravou našla právě tam.Oslovte prodávajícího a pokud se vám cena zdá příliš vysoká, pokuste si vyjednat slevu. Prodávající se chce rostliny zbavit rychle a vy zase rychle nakoupit a mít ji u sebe doma. Tak proč neudělat kompromis?

Rhapidophora tetrasperma po vyjednané slevě.

 

  1. Bazary

Na online bazarech najdete mnoho zajímavých věcí. Od starého nábytku, knížek až po zvířata. Pokojové rostliny tam ale najdete také. Online bazary často využívají i starší lidé, kteří nemají Facebook, a proto na nich můžete narazit na ledajaké poklady. Třeba na 50letou monsteru. 

Oxalis a další rostliny za drobné od starší paní, která se stěhovala pryč.

 

  1. Přátelé a rodina

Babičky a dědečkové, ti, u kterých jste pokojovky vždy viděli, ale jako malí se o ně nezajímali. Právě oni mají domy plné obrovských rostlin, které jim za ty roky již přerůstají přes hlavu. Zjistěte, jestli se své obří pokojovky nechtějí zbavit výměnou za menší rostlinku, která jim nebude překážet.

Dlouholetá a několikametrová šplhavnice od Tomášovo mamky.

 

  1. Staré kancelářské budovy a úřady

Vybavujete si ponuré chodby úřadů, které zdobí jen smutně vypadající rostliny? O spoustu z nich se nikdo nestará. Můžete se jich slušně zeptat, zda by vám pokojovku nedaroval, nebo je poproste o řízek. Rostliny bez dovolení nikdy sami nestříhejte!

Tato monstera je ze starších kancelářských prostorů. Nikdo se o ni moc nestaral, a proto nebyl problém, abychom si z ní pár řízků udělali.

 

  1. Dej mi pokojovku

Protože milujeme pokojovky a i nízké ceny, snažíme se je vždy držet co nejníže při zemi. Květiny sami navíc přesazujeme do námi namíchaného substrátu a staráme se o ně s láskou do té doby, než poputují k vám domů.

 

Co hledáte?

Košík